ECHTE BEWEGING LIGT IN HET RADICALE

Visie op teamontwikkeling

Alles wat van waarde is voor klant en organisatie ontstaat in teams. De energie, de flow, de innovatie, de synergie, de resultaten. Dit gaat niet vanzelf, hier is lef voor nodig.

Om dit te bereiken, maken wij teamleden bewust van zichzelf, van hun omgeving en van hun relatie tot die omgeving. We nodigen mensen uit radicaal eerlijk te zijn. Waardoor meer waarachtigheid ontstaat.

Want wij geloven dat de wereld mooier is als mensen waarachtiger zijn, in alle rollen in hun leven. Kortom, dat zij op het werk dezelfde persoon zijn als thuis. Hiervoor nodigen we teamleden uit hun ware gezicht te tonen. Vanuit meer menselijkheid volgt meer toegevoegde waarde voor klant en organisatie. Je bent tenslotte eerst mens, dan pas functionaris.

Controversy als katalysator voor verandering

Controversy Consulting gelooft dat we zijn geboren om te ontdekken en te spelen. Als kind ontwikkel je jezelf door met weerstand te leren omgaan. Je wilt iets en het lukt niet. Je ervaart wrijving en schuring, waardoor groei ontstaat. Dat is een proces van botsen met je omgeving. Van vallen en opstaan. Van lachen en huilen.

In de volwassen, professionele wereld van teamontwikkeling zou dit niet anders moeten zijn. In onze werkwijze passen we dan ook dezelfde principes van ontdekken en spelen toe. Principes die we zijn verleerd of bewust hebben losgelaten vanuit angst. Want wij weten dat je eerst ruimte moet maken voor wrijving en schuring, ofwel: controverse, voordat je kunt leren en ontwikkelen.

Controversy is lef

Controversy is (opnieuw) lef tonen. Het is de spanning opzoeken. Klare taal leveren. De angsten en demonen in de bek kijken. Het is (tijdelijk) afstand durven nemen van het harmoniemodel. Het is zeggen wat je te zeggen hebt, zonder verstrikt te raken in sociaal wenselijk gedrag. Zoals een kind zichzelf ontdekt door controversy, geldt dat voor volwassenen binnen teams en organisaties ook. Als we de controversy vermijden, verloochenen we onze potentie. We maken onszelf onnodig klein.

Controversy is beweging

Controversy is beweging. Het is regels en procedures durven loslaten en het gedoe omarmen. Dat zorgt ervoor dat teamleden meer uit zichzelf kunnen halen. Want: ooit een kind horen zeggen dat hij geen gedoe kan gebruiken? Wij bewegen in de onderstroom en de bovenstroom.

Controversy is spelen

Controversy is ook onvoorwaardelijke acceptatie van alles wat er is. Autonoom zijn en speels. Want vanuit deze autonome staat ervaar je de echte verbinding met jezelf en anderen. Deze uitersten zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden: opschudding en acceptatie. Zo krijgt gedoe een andere betekenis. Daarom spelen wij met de golven en duiken we diep. 

Missie

Het is onze missie om teamleden meer te laten stralen zodat ze met lef hun volledige potentie inzetten waardoor teams exponentieel groeien en resultaten van betekenis leveren.